За четвърти пореден път участваме в състезанието Spelling Bee 2017

Eнислав Енчев от VIIв клас спелува правилно думата „inclusion“ и се класира на първо място в училищния кръг на Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 28-ми февруари в училище. Зорница Данаилова също от VIIв и Йоана Димитрова oт IVб клас се класираха съответно на второ и трето място. Първите двама победители ще се готвят за регионалното състезание, което ще се проведе на 1 април 2017г. в град Варна.
Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години ще се състезават в 304 училища в страната от 25 февруари до 2 март 2017г. Участниците се подготвят по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.
Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира, организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. Осъществява се в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.